Tort bezowy zimowy
1 l śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
Śnieżka do ubijania śmietany (w ilości odpowiadającej ilości śmietany)
300 g bez - okrągłych średnich (lub małych, jakie są akurat dostępne)
opakowanie mrożonych truskawek
Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem śnieżki, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru pudru. Do ubitej śmietany dodać bezy i delikatnie wymieszać całość łyżką.
Wyłożyć masę do dużej tortownicy z odpinanym bokiem i wstawić do zamrażalnika na noc.
Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika i odczekać, aby tort nieco odtajał i łatwiej dało się go pokroić, odpiąć bok formy. Zmiksować opakowanie truskawek rozmrożonych wcześniej.
Kawałki torta polewać sosem truskawkowym.
Talerzyk wylizać do czysta ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo lubię czytać komentarze, za każdym razem aż drżę z emocji: a nuż coś nowego się pojawi...
(Aczkolwkiek chamstwa nie zniese ;))